This is what I love to do most! - Dit doe ik het allerliefste!

This is what I love to do most! - Dit doe ik het allerliefste!


Voor Nederlands, scroll naar beneden
Who is going to offer me work? On paper I am 'only' a goldsmith with experience in the jewelry business. But I would love to develop a product. I think I will be very good at that, even if I don't have the right papers and diplomas to prove it.

These thoughts crossed my mind when I stopped working in the jewelry store (where I had worked for almost 5 years) after having a depression. I am super creative, good at goldsmithing and have great ideas. If I could become ANYTHING in the world, what would it be? Then I would like to have my own brand of handmade jewelry!

If nobody is going to offer me this job, why don’t I create it myself?

In doubt
Before I began to do that, I studied Law (and obtained my propaedeutic certificate). Because ... I did not dare to start my own company. So I started an education where I would earn a little more money than I had done so far with being a saleswoman. In addition to professional crafting skills, I have always been able to learn well.

But it stayed in my mind ... I just wanted to try it: my own jewelry line! Can you imagine what that would be like? Despite my doubts, I started making wax models for silver beads for bracelets and necklaces. That was an easy choice: I knew I wanted to make miniatures because I did that from an early age. Beads are a great way to turn a miniature into a piece of jewelry.

When I look at a mini world I become happy, I have the feeling that I can step into it and dream away in that world. A more beautiful, perfect world.

Silver miniatures to dream away in
Crafting calms me down. It always has. Since childhood I have been quite anxious and being creative (especially making miniatures) helps me to clear my mind and crawl into another world.

I quit my Law education because it wasn't right for me.
The wax miniatures that I made were cast into silver and that's how my own brand with silver beads, charms and pendants took shape: Corner 35. This is what I love to do most!

Of course there is much more to owning your own company then just the making of the jewelry. Orders don’t magically appear, no matter how much passion I’ve got for my handmade jewelry. I never thought it would be this hard and I still find it difficult at times. But no matter how the future will turn out: I've tried! I have chased my dream and cannot have any regrets.

I do my best to let my love for goldsmithing and miniatures shine through in my work. It is important to me that the customer feels the emotion that I have put into my work.
That he or she looks at the jewelry and can also dream away in the memory or feeling that the jewelry evokes. And I hope this brings you great joy!

Love, Wendy


To take a look at the miniatures in categories, click hereDit doe ik het allerliefste!


Wie gaat mij nou werk aanbieden? Op papier ben ik 'slechts' goudsmid met ervaring in de juwelierszaak. Maar ik zou zo graag een product ontwikkelen. Ik denk dat ik daar heel goed in zal zijn, ook al heb ik de juiste papieren niet. 

Deze gedachten gingen door mijn hoofd toen ik na depressieve klachten stopte in de juwelierszaak waar ik bijna 5 jaar had gewerkt. Ik ben supercreatief, kan netjes goudsmeden en heb leuke ideeën. Als ik nou ALLES in de wereld zou kunnen worden, wat zou het dan zijn? Dan zou ik mijn eigen, handgemaakte sieradenlijn willen hebben!

Als niemand mij deze baan aanbiedt, dan creëer ik hem toch zelf? 

Twijfels
Voordat het zover was heb ik nog HBO Rechten gestudeerd (en mijn propedeuse behaald). Want... ik durfde geen eigen bedrijf te beginnen. Dus begon ik maar weer een opleiding waar ik wat meer mee zou verdienen dan ik tot nu toe had gedaan met verkoopster zijn. Naast vakwerken heb ik namelijk altijd goed kunnen leren.
Maar het knaagde... ik wilde het gewoon geprobeerd hebben: mijn eigen sieradenlijn! Kun je je voorstellen hoe tof dat zou zijn?

Ondanks de twijfels begon ik met het maken van wasmodellen voor zilveren kralen voor aan armbanden en colliers. Dat was een makkelijke keuze: ik wist dat ik miniaturen wilden maken want dat deed ik al van jongs af aan. Kralen zijn een goede manier om een miniatuur tot een sieraad te maken.

Als ik kijk naar een miniwereld wordt ik blij, heb ik het gevoel erin te kunnen stappen en te kunnen wegdromen in die wereld. Een mooiere, perfecte wereld. 

Zilveren miniaturen om in weg te dromen
Van 'knutselen' wordt ik kalm. Dat is altijd al zo geweest. Van kinds af aan ben ik vrij angstig geweest en creatief bezig zijn (met name miniaturen maken) helpt mij om mijn gedachten te verzetten en even in een andere wereld te kruipen.

Ik stopte met mijn rechtenstudie omdat het geen goede fit voor me was.
De wassen miniaturen werden gegoten in het zilver en zo kreeg mijn eigen merk met zilveren kralen, bedels en hangers vorm: Corner 35. Dit is wat ik het allerliefste doe!

Uiteraard komt er veel meer kijken bij een eigen bedrijf. Orders komen echt niet vanzelf binnen, hoeveel passie ik ook voor mijn handgemaakte sieraden heb. Daar heb ik mij dan ook onwijs in vergist en vind ik nog steeds weleens lastig. Maar hoe de toekomst ook gaat lopen: ik heb het geprobeerd! Ik heb mijn droom achterna gejaagd en kan geen spijt hebben. 

Ik doe onwijs mijn best om mijn liefde voor goudsmeden en miniaturen te laten doorschemeren in mijn werk. Belangrijk voor mij is dat de klant de emotie voelt die ik in mijn handgemaakte sieraden stop.
Dat hij of zij naar het sieraad kijkt en ook even kan wegdromen in de herinnering of gevoel dat het sieraad oproept. En ik hoop dat u daar veel plezier aan beleeft!

Liefs, Wendy


Om de miniaturen in categorieën te bekijken klikt u hier


0 Comments

No comments yet

Leave a comment

Cancel

Cookies

We use cookies to improve our website, to analyze the traffic on the website via the Facebook pixel and others, to make the website work properly and to link to social media. By clicking Yes, you consent to the placement of all cookies as described in our privacy and cookie statement.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren door middel van o.a. de Facebook Pixel, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.